NOTA DE PREMSA

El Ball del Sant Crist de Salomó arriba a Altafulla

En motiu dels 40 anys de l’adaptació de l’espectacle el dissabte 21 d’abril es representaran algunes escenes del Ball Parlat a la platja d’Altafulla

El Ball del Sant Crist de Salomó fa parada a Altafulla el dissabte 21 d’abril en motiu del 40è aniversari de l’adaptació de l’espectacle. L’esdeveniment, tal com marca la llegenda, consistirà en l’escenificació d’un desembarcament amb el protagonista de l’obra i el Sant Crist, que seran rebuts per persones del poble a la platja d’Altafulla, davant del Club Marítim, a les onze del matí.

Segons Raimon Casals, director artístic de l’obra, “l’acte consistirà en la teatralització de l’arribada d’una barca a Altafulla, on hi seran presents el personatge principal, Josep Nin, i els mariners”. Davant del Club Marítim d’Altafulla, on es durà a terme la funció, personatges del poble caracteritzats amb l’estil de l’època esperaran els mariners.

A més, amb la finalitat que tothom que s’apropi conegui la historia i llegenda del Sant Crist de Salomó, diversos personatges que apareixen al Ball Parlat aprofitaran el moment per explicar el relat. Un cop s’hagi representat el desembarcament s’anirà en romeria fins a l’ermita de la Sort de Torredembarra.

Segons explica la història del Sant Crist de Salomó, el mercader Josep Nin va arribar amb vaixell a la platja d’Altafulla portant el Sant Crist. A la primera nit, la Imatge va ser acollida en una finca de Torredembarra, de l’actual partida de la Sort, on posteriorment s’hi va erigir l’ermita de la Sort, dedicada al Sant Crist.

L’acte s’inclou dins del programa d’activitats configurat amb motiu del 40è aniversari de les representacions del Ball del Sant Crist a l’església i l’estrena de l’última versió de l’obra. Aquesta forma part d’una profunda revisió estructural de l’espectacle, a instàncies de Fabià Puigserver i Iago Pericot, de l’Institut del Teatre de Barcelona.

Més informació:

Raimon Casals

Director Artístic del Ball del Sant Crist

696 327 811

Joan Boronat

President de l’Associació Ball del Sant Crist

629 879 749