Altafulla:


NOTA DE PREMSA



Col·loquen l’Altar Major de l’Església de Sant Martí d’Altafulla amb la instal•lació d’una nova llosa de marbre de 1.200 quilos



Les obres corresponen a la quarta fase del projecte de restauració de la parròquia i el seu cost ha estat d’uns 300.000 euros



Divendres, 22 de juny de 2012. Aquest divendres s’ha col•locat finalment la llosa de marbre de l’Altar Major de l’Església de Sant Martí d’Altafulla després de vuit mesos de treballs de restauració, que han anat a càrrec del Mestre Artesà, Enric Barceló i dirigits per l’arquitecte municipal, Xavi Mercadé. Aquestes obres corresponen a la quarta fase del projecte de restauració de la parròquia el cost de la qual ha estat d’uns 300.000 euros finançats per la mateixa Parròquia de Sant Martí, l’Arquebisbat de Tarragona, la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Tarragona i empreses i particulars. L’Ajuntament d’Altafulla hi ha col•laborat en l’aportació de coneixements tècnics i la col•laboració institucional. L’acte ha estat presentat per Mossèn Jaume Gené; l’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, i el Mestre Artesà de pedra, Enric Barceló.



La restauració del temple va iniciar-se el 2009 amb Mossèn Magí, qui va començar reparant la primera fase amb la restauració de les teulades centrals i el cimbori, i obrint les primeres finestres, que fins llavors restaven tancades. Més tard, Mossèn Alfons va ser l'impulsor de la segona fase de restauració de la part dreta de l'Església, començant amb la teulada. Una iniciativa que va seguir Mossèn Jaume Gené. Un cop finalitzades aquestes tasques a les teulades i amb el finançament resolt, els treballs es van reprendre l’octubre passa amb la renovació del paviment, que estava en molt mal estat a causa, sobretot, de la mala qualitat del material que s'hi va col•locar després de la Guerra Civil, i de les humitats.



Aprofitant les obres de substitució del paviment per pedra d'Ulldecona, les tasques també incloïen, precisament, la restauració de l'Altar Major amb una combinació de verd guatemala i blanc. Precisament, la llosa de marbre de l’altar és nova i pesa un total de 1.200 quilos. Tal com ha assenyalat Mossèn Jaume Gené, els principals objectius passen ara per anar marcant prioritats i materialitzar-les una darrera de l'altra. Les properes, després del canvi de paviment, apunten a la instal•lació elèctrica i a la pintura.

Una fita, aquesta última, que serà complicat posar-la en pràctica per l'alt pressupost que suposaria per les dimensions de l’església.