EL MUSEU PAU CASALS VISITA PER PRIMERA VEGADA LA CIUTAT DE BARCELONA






L’Im. Sr. Jaume Ciurana, Tinent Alcalde de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona, i l’Im. Sr. Benet Jané, alcalde del Vendrell, inauguren oficialment l’exposició La Caixa de Música de Pau Casals
El proper dijous 30 d’agost a les 11 h del matí ambdues personalitats es donaran cita al CC Comercial l’Illa Diagonal per inaugurar oficialment l’exposició La Caixa de Música de Pau Casals, una mostra de la Vil·la Museu Pau Casals que la Fundació exposa fins al 8 de setembre.
Amb aquesta exposició la Fundació Pau Casals vol apropar a tots els públics la figura de Pau Casals, un dels millors violoncel·listes del segle XX.
L’exposició està ubicada a la Plaça Anglesola, dins del Centre Comercial l’Illa Diagonal, situat a l’Avinguda Diagonal 557 de Barcelona.
La Caixa de Música de Pau Casals crea un espai que convida al gaudi de la música, amb una selecció de fotografies i texts que resumeixen l’extraordinària vida del Mestre.

Un espai musical on diàriament es faran audicions de violoncel
La mostra ofereix diàriament tallers musicals i pedagògics per apropar la música i la pau als mes petits.  Escoltem i provem un violoncel, descobrim el camí de la pau i la Vida de Pau Casals, son alguns dels tallers dels que podran gaudir els més petits.
La Fundació Pau Casals fa una aposta clara perquè la música esdevingui un element imprescindible de la formació en la sensibilitat i personalitat dels nens i joves i, és per això, que aquesta exposició es mostra com una “Caixa de Música on passen coses”.

Sobre la Fundació Pau Casals
Pau Casals, reconegut internacionalment com un dels millors intèrprets i directors d’orquestra del seu temps, continua avui dia essent una icona musical i humana de referència. Paral·lelament a la seva carrera musical, Pau Casals va lluitar per la pau, la justícia i la llibertat. Aquesta actitud el va fer mereixedor, entre altres honors, de la Medalla de la Llibertat dels Estats Units, la Medalla de la Pau de les Nacions Unides i el ser nominat al Premi Nobel de la Pau.
El 1972, Pau Casals i la seva esposa Marta Montañez van crear la Fundació Pau Casals amb l’objectiu de preservar el patrimoni que Pau Casals tenia a la casa de Sant Salvador.
La Fundació divulga el coneixement i l’estudi de tot un segle de música on Pau Casals ha estat un dels principals partícips. El Mestre volia que la Fundació recordés i fomentés el compromís que tots hem de tenir com a éssers humans i alhora que realitzés activitats rellevants i del més alt nivell artístic per a una difusió i sensibilització més gran de la música i la cultura, com així fa.
Barcelona, 29 d’agost de 2012
Més informació: Marta Ibarz | 655867415 | Gerent Fundació Pau Casals