Altafulla:Dedicació de l’Altar Major de l’Església de Sant Martí per l’arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol



Ja tenim aquí la Festa Major de Sant Martí. Una festa que enguany ve marcada per la inauguració i benedicció de les obres de l’Església parroquial i la dedicació de l’altar. Per aquest motiu, la celebració serà presidida pel nostre Arquebisbe Jaume Pujol.

Els actes a la parròquia començaran el dia 6, a les 8 del vespre, amb una xerrada sobre les intervencions efectuades a l’ Església. La xerrada està pensada per fer una mica d’història de la nostra Església, parlar del control arqueològic efectuat durant les obres i dels dubtes que encara planen sobre la història de les esglésies anteriors d’Altafulla (Sra. Maria Porter). També sentirem a l’arquitecte Sr. Xavier Mercadé que ens parlarà del projecte d’actuació i les intervencions principals. El Sr. Enric Barceló ens parlarà de les particularitats de l’execució de l’obra i les seves dificultats. Clourà l’acte el Sr. Rector presentant els comptes de l’obra i fent una breu explicació del què vol dir dedicar un altar.  Al final hi haurà també un torn de preguntes. Moderarà la reunió el Sr. Narcís Carulla.

I ja el dia 11, al punt de  2/4 d’11 del matí, pujarà el pilar dels Castellers d’Altafulla fins al peu de l’altar, on els esperarà el Sr. Arquebisbe. Tot seguit començarà l’Ofici, cantat per l’Orfeó Nous rebrots.

Durant la cerimònia de Dedicació s’inaugurarà l’ambó de marbre fet pel Sr. Marcel Socias. Després s’invocaran tots els sants amb les lletanies i es col·locaran a l’altar les relíquies de Sant Vicenç,  màrtir, i de Sant Leonard, bisbe i màrtir. A continuació s’ungirà amb l’Oli del Sant Crisma l’altar, s’encensarà,  es vestirà, s’il·luminarà i es posarà la creu. La missa solemne serà concelebrada pel Sr. Vicari General, pel rector del Seminari, pel delegat de Patrimoni i per mossens amics i vinculats a la Vila